Yaşar University | Curriculum Vitae

Prof. (PhD) Seda Genç

School of Applied Sciences / Department of Gastronomy&Culinary Art

Short CV

Dr. Seda Genc completed her undergraduate education at Ege University Faculty of Engineering, Department of Food Engineering. She has MS and PhD degree from Izmir Institute of Technology and Yeditepe University, respectively. After her PhD education, she continued her research at Reading University (UK), Department of Food and Nutrition Sciences as a British Council scholar. She is currently a faculty member at Yaşar University, School of Applied Sciences, Department of Gastronomy and Culinary Arts, and also is the head of the department. Her current reearch interests are focused on sustainable food production processes, local foods, Mediterrenaen Cuisine and nutrition. [email protected]

  • Email  
  • Phone 0232-570 8636  

Education

Phd

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/
Thesis Name: Integrated kinetic, genetic, and thermodynamic investigation of brain energy metabolism in neurons and astrocytes (2013)
Thesis Advisor: MUSTAFA ÖZİLGEN,IŞIL KURNAZ
2007 - 2013

Master

BİYOTEKNOLOJİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE) / İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BİYOTEKNOLOJİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE)/
Thesis Name: Production and isolation of fungal chitosan by submerged fermentation (2003)
Thesis Advisor: HAYRİYE ŞEBNEM HARSA
2000 - 2003

Bachelor

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
1994 - 1999

Academic Titles

Assoc.Prof.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
2018 -

Asst.Prof.Dr.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
2017 - 2018

Lecturer

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
2014 - 2017

Lecturer

UNIVERSITY OF READING / GIDA VE BESLENME BİLİMLERİ / GIDA VE BESLENME BİLİMLERİ
2014 - 2014

Lecturer

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
2013 - 2014

Research Assistant

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ / MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2010 - 2012

Research Assistant

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ / MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ / KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2007 - 2010

Research Assistant

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ / MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2003 - 2007

Research Assistant

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ / MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BİYOTEKNOLOJİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE)
2000 - 2003

Thesis Superviser

Master Thesis
BÜŞRA NUR ATAK COĞRAFİ İŞARETLİ GIDALARIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİSİ: İZMİR YARIMADA ÖRNEĞİ Dokuz Eylül Üniversitesi 2023
BUKET AVCİ Bitkisel ve hayvansal protein kaynaklarının termodinamik analizi: Kinoa ve sığır eti örneği Ege Üniversitesi 2020
PhD Thesis

Publications

7.1 Published or Accepted to be Published in International Journals Covered by (SCI & SCI-E & SSCI & AHCI)
Yalçınkaya Bahar Hazal, GENÇ SEDA, YILMAZ BAYRAM, ÖZİLGEN MUSTAFA How does exercise affect energy metabolism? An in silico approach for cardiac muscle Elsevier BV, 9(), 0-0. (SCI-Expanded) 2023
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA Mediterranean Diet Adherence in Emerging Adults in Izmir British Food Journal, 121(3), 725-737. (SCI) 2019
AKGÜN BANU,GENÇ SEDA,CHENG QIAOFEN,IŞIK ÖZLEM Impacts of NaCI reduction in tomato soup system using KCI and amino acids Czech Journal of Food Sciences, 37(2), 0-6. (SCI-Expanded) 2019
Genc Mahmut,GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Exergy analysis of wine production: Red wine production process as a case study Applied Thermal Engineering, 117(), 511-521. (SCI) 2017
YILDIRIM ÖZCAN NURDAN,GENÇ SEDA Energy and exergy analysis of a milk powder production system Energy Conversion and Management, 149(), 698-705. (SCI) 2017
YILDIRIM ÖZCAN NURDAN,GENÇ SEDA Thermodynamic analysis of a milk pasteurization process assisted by geothermal energy Energy, 90(), 987-996. (SCI) 2015
GENÇ SEDA,HEPBAŞLI ARİF Performance Assessment of a Potato Crisp Frying Process Drying Technology, 33(7), 865-875. (SCI) 2015
GENÇ SEDA,SORGÜVEN ÖNER ESRA,ÖZİLGEN MUSTAFA,KURNAZ IŞIL Unsteady exergy destruction of the neuron under dynamic stressconditions Energy, (59), 422-431. (SCI) 2013
GENÇ SEDA,SORGÜVEN ÖNER ESRA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Exergetic efficiency of ATP production in neuronal glucose metabolism International Journal of Exergy, 13(1), 60-0. (SCI) 2013
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Astrocyte neuron lactate shuttle may boost more ATP supply to the neuron under hypoxic conditions in silico study supported by in vitro expression data BMC Systems Biology, 5(1), 162-0. (SCI) 2011
7.2 Published or accepted to be published in International journals covered by other indexes
AKGÜN BANU, GENÇ MAHMUT, GENÇ SEDA, AYŞAR GÜZELSOY Nurcan, TOSUNOĞLU Hakan, HAMZAOĞLU Mertin, DENİZ Altan, KILINÇ AHMET, ZENGİNGÖNÜL GÖKÇAY Raziye, ARICI MUHAMMET, TOSUNOĞLU AYCAN Impact of Aqueous Extracts of Turkish Wild Edible Plants on Acrylamide Formation in Potato Crisps Journal of Food Quality and Hazards Control, (9), 64-77. Scopus 2022
ALTIN GÖKÇE, BİLDİK FATİH, KASAPOĞLU KADRİYE NUR, GENÇ SEDA, GENÇ MAHMUT, ÖZÇELİK BERAAT Identification of the functional food potency of Çalkama: A traditional recipe with edible Mediterranean wild greens from Turkish Cuisine Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, 15(1), 1-12. Web of Science: Emerging Sources Citation Index 2021
GENÇ SEDA,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,YENİDÜNYA ALİ FAZIL Fungal chitosan production from molasses PharmaChem, (), 44-47. Chemial Abstract Srvice, Chemistry Citation Index, Biotechnology Citation Index, Derwent Biotechnology Abstract, The British Library Document Supply Center 2004
7.3 Published in CPCI-S or CPCI-SSH indexed conference proceedings International
AVCI BUKET,GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Aminoasit Oksidasyonunun Termodinamik Analizi Karadeniz 2.Uygulamalı Bilimler Kongresi 2019
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA Assessment of the KIDMED Index for High School and University Studentsin İzmir International Congress of Agriculture, Environment and Health 2018
AKGÜN BANU,GENÇ SEDA Reduction of Sodium Content in Turkish Traditional Foods: Ezogelin Soup as an Example (Case Study) 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus 2018
YILDIRIM ÖZCAN NURDAN,GENÇ SEDA Comprehensive Assessment of Energy and Exergy Efficiencies of Cold Storage of Fruits: Grape Cooling As a Case Study 1st Latin American SDEWES Conference on Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems 2018
GENÇ SEDA,İZMİR TOLGA TUGAY,AŞKIN UZEL RUHAN,DEMİRKIRAN GÖKHAN,ŞAHİN SAVAŞ,GÜZELİŞ CÜNEYT Effect of Chaotic Mixing on the Rheological Characterization of Mayonnaise ELECO 2017 10th International Conference on Electrical and Electronics Engineering 2017
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA Carbon Footprint and Exergy Destruction Footprint in White Wine Production Line 19.World Academy of Science, Engineering and Technology Conference 2017
AŞKIN UZEL RUHAN,Büşra Karaaslan,GENÇ SEDA Meslek Yüksekokulu Eğitiminde Üniversite - Sektör İşbirliği Analizi: Gıda Teknolojisi Alanı Staj Modellemesi Örneği VI. International Vocational Schools Symposium (Umyos 2017) 2017
YILDIRIM ÖZCAN NURDAN,GENÇ SEDA Energy and exergy analysis of a milk powder production system 11th Conference on sustainable development of energy, water and environment systems (Sdewes2016) 2016
GENÇ SEDA,BOZKURT ERAY,YILDIRIM ÖZCAN NURDAN Zero energy olive oil plant by using waste valorisation 12th Rehva World Congress (Clima2016) 2016
Karaaslan Büşra,GENÇ SEDA,AŞKIN UZEL RUHAN Dondurulmuş ürünün tüketici tarafından kontrolünün sağlanması 5th International Vocational School Symposium (UMYOS2016) 2016
AŞKIN UZEL RUHAN,GENÇ SEDA Meslekyüksekokulları uygulamalı bilimler alanında eğitim verimliliği ve istihdam oranının arttırılması Mesleki eğitimde gölge modeli 5th International Vocational School Symposium (UMYOS2016) 2016
Genç Mahmut,GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA The latest innovative approach by the second biggest retailer in the world to overcome the important society challenges in food reducing food waste and healthier living International Food Congress (NAFI 2014) 2014
Ekinci Fatma Yeşim,GENÇ SEDA,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM Measures in prevention of Salmonella in oilseed meals XXII. World Conferences in Oilseed Processing, Fats & Oil Processing, Biofuels & Applications 2011
Genç Mahmut,GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Carbon Standards in Food Industry International Food Congress (NAFI 2011) 2011
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Modeling neuro glial interactions lactate shuttle hypothesis International Congress on Bioinformatics and Biomics 2011
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Brain Energy Metabolism and Implications for Brain Tumors An In Silico Study 4th International Advanced Research Workshop on In Silico Oncology and Cancer Investigation–The ContraCancrum Workshop 2010
GENÇ SEDA,BAL Esra,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA A preliminary biochemical model for Glucose Lactate Metabolism in Neuron Health Informatics and Bioinformatics Congress (HIBIT08) 2008
GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,YENİDÜNYA ALİ FAZIL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM Fungal Chitosan Production from Molasses 11th European Congress on Biotechnology 2003
ÜLKÜ BERNA, ŞİMŞEK EMRE, GENÇ MAHMUT, GENÇ SEDA Tarhana Üretim Yöntemiyle Fonksiyonel Bir İçecek Tasarlanması Mediterrenean Summit, 5th International Applied Sciences Congress 2021
ÇABUK KÖK DUYGU, GENÇ SEDA, GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Exergy Analysis of Apple Juice Concentrate Production 2nd International/ 12th National Food Engineering Congress. 2021
7.4 Books & Book Chapters International
GENÇ SEDA Application of Exergy Chapter:Exergetic Assessment in Dairy Industry Page (-) Chapter IntechOpen 2018
YALÇINKAYA BAHAR HAZAL,GENÇ SEDA,ÇATAK JALE,ÖZİLGEN MUSTAFA,YILMAZ BAYRAM Comprehensive Energy Systems Chapter:Mitochondrial Energy Conversion Page (95-125) Chapter Elsevier 2018
Yalçınkaya Bahar Hazal,GENÇ SEDA,ÖZİLGEN MUSTAFA,YILMAZ BAYRAM Comprehensive Energy Systems Chapter:Neuronal energy conversion and utilization (Chapter 334) Page (-) Chapter Elsevier 2018
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL Metabolizma Mühendisliği Chapter:Hücresel Reaksiyonların Modellemesi (3.Bölüm) Page (-) Chapter Birleşik Matbaacılık 2011
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL Metabolizma Mühendisliği Chapter:Metabolizma Mühendisliğinde Biyoinformatik (5.Bölüm) Page (-) Chapter Birleşik Matbaacılık 2011
7.5 Published or Accepted to be Published in National Journals
JUNQUEIRA-GONCALVES MARIA PAULA, GENÇ MAHMUT, GENÇ SEDA, MAJUMDAR ANNE Perceptions of university students on nutrition as a useful tool to manage anxiety and depression levels Central Research Institute of Food and Feed Control, (30), 45-46. TR DİZİN 2023
ÇELEBİ DUYGU, GENÇ SEDA Exploring the Slow Food Perception of Gastronomy and Culinary Arts Students Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9(1), 99-110. TR DİZİN 2021
TEMEL EGİNLİ AYŞEN, GENÇ MAHMUT, GENÇ SEDA, ÜLKÜ BERNA Somut Olmayan Kültürel Mirasın Geleneksel Ekolojik Bilgi ile Nesiller Arası Aktarımının İncelenmesi: Tarhana Örneği Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(4), 3067-3088. TR DİZİN 2020
GENÇ SEDA, AKGÜN BANU Rheological and Sensory Properties of Sodium Reduced Ezogelin Soup with Potassium Chloride and L-Glutamic Acid Gıda ve Yem Bilimi - Teknolojisi Dergisi, (22), 19-28. TR DİZİN 2019
Akgün Banu,GENÇ SEDA,ARICI MUHAMMET Tuz: Gıdalardaki Algısı, Fonksiyonları ve Kullanımının Azaltılmasına Yönelik Stratejiler Akademik Gıda, 16(), 361-370. TR DİZİN 2018
GENÇ SEDA Endüstriyel Pekmez Üretim Sürecinde Enerji Analizi Akademik Gıda, 15(1), 51-59. TR DİZİN 2017
GENÇ SEDA,YILDIRIM ÖZCAN NURDAN Sustainable Dairy Industry by Using Renewable Energy Source Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 13(3), 665-670. TR DİZİN 2017
7.6 Published Conference Proceedings National
GENÇ SEDA,Akgün Banu Sodyum Miktarı Azaltılmış Ezogelin Çorbasının Reolojik Özellikleri (Sözlü Sunum) 13.Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi 2018
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA Zeytinyağı Üretiminin Performans Analizi ve Karbon Emisyonlarının Hesaplanması (Sözlü Sunum) 13.Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi 2018
KASAPOĞLU KADRİYE NUR,GENÇ SEDA,ÖZÇELİK BERAAT Omega-3 Yağ Asitlerinin Biyoyararlılığının Arttırılmasında Mikro- Ve NanoEnkapsülasyon Uygulamaları (Poster) Yabited 3. Bitkisel Yağ Kongresi 2017
GENÇ SEDA,YILDIRIM ÖZCAN NURDAN Jeotermal Enerji Destekli Süt Pastörizasyon Sisteminin Termodinamik Optimizasyonu (Sözlü Sunum) 12.Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK2016) 2016
GENÇ SEDA,YILDIRIM ÖZCAN NURDAN Tarım Gıda Değer Zincirinde Sürdürülebilirlik Sultaniye Üzüm Kurutma Süreçlerinde Ekserji Analizi (Sözlü Sunum) Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 36.Kongresi, (YAEM2016) 2016
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Astrosit nöron laktat mekik modeli hipoksik durumda nörona daha fazla enerji sağlamaktadır hesaplamalı ve deneysel paralel çalışma (Sözlü Sunum) 22. Ulusal Biyokimya Kongresi 2010
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Nöron ve Astrositlerdeki Glikoz Laktat metabolizmasının bilgisayar destekli incelemesi (Sözlü Sunum) IX. Ulusal Sinirbilimleri Kongresi 2010
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Nöron ve Astrositlerdeki beyin enerji metabolizmasının kinetik modellemesi (Sözlü Sunum) XVI. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi 2009
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Nörondaki Glikoz Laktoz Metabolizmasi Biyokimyasal Modeli Ön Çalışması (Sözlü Sunum) 8. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi 2008
GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,YENİDÜNYA ALİ FAZIL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM Sıvı kültür fermantasyonuyla fungal kitosan üretimi (Sözlü Sunum) Gıda Kongresi 2005 2005

Projects

Bazı Yabani Bitkilerin Özütlerinin Patates Cipsinin Akrilamid İçeriğine ve Duyusal Özelliklerine Etkisi

ARAŞTIRMA PROJESİ

Tarhana bazlı fonksiyonel gıda ürünleri geliştirilmesi

ARAŞTIRMA PROJESİ

Bir Kültürel MirasOlan Tarhananın Geleneksel Ekolojik Bilgi Aracılığı İle Nesiller Arası Aktarımı: Kemalpaşa Örneği

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Tuzu Azaltılmış Ezogelin Çorbası Üretimi ve Tuz Azaltımının Ürünün Duyusal ve Reolojik Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

3 Boyutlu Gıda Maddeleri Hazırlama Istasyonu ve İmalat Makinası

Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)

Mutfak Tipi Kaotik Karıştırıcı Geliştirilmesi ve Kaotik Karıştırmanın Kek Hamurunun Karakteristik Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Horizon 2020 Project Science Unites All SCI ALL

Avrupa Birliği

Yerel Mutfağın Yöre Halkı Tarafından Tanınma Durumunun Beslenme Alışkanlıklarındaki Yerinin ve Sağlık Üzerine Etkisinin Araştırılması Urla İlçesi Örneği

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Kemalpaşa da Gıda Teknolojisi Alanında Yenilikçi Uygulamaların Yaygınlaştırılması

Kalkınma Bakanlığı

Nöron ve astrositlerdeki glikoz laktoz metabolizmasının bilgisayar destekli incelemesi

TÜBİTAK PROJESİ

Administrative Duties

Bölüm Başkanı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

2018 -

Program Başkanı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

2017 - 2018

Membership in Scientific and Professional Organizations

Gıda Mühendisleri Odası

1999 -

Ege Sürdürülebilir Çevre ve Koruma Derneği

2015 -

Awards

Eğitime Başarı Ödülü

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / TÜRKİYE
2019

Eğitimde Başarı Ödülü

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / TÜRKİYE
2018

Başarılı Araştırmacı Ödülü

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / TÜRKİYE
2015

Doktora Sonrası Araştırma Bursu

BRITISH COUNCIL / İNGİLTERE
2014

Contact

Üniversite Cad. No: 37-39 Ağaçlı Yol
Bornova / İZMİR