Dr.Öğrt.Gör. Ece Yıldız Öztürk
Meslek Yüksekokulu / Gıda Teknolojisi Programı
Kısa Özgeçmiş
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında SPLASH AB Araştırma projesi kapsamında COST Action (STSM-Kısa Süreli Bilimsel Destek) desteğiyle Hollanda’daki Wageningen University Food&Biobased Research Enstitüsü’nde ve sonrasında 113M050 kodlu TÜBİTAK projesi kapsamında Hamburg-Harburg Teknik Üniversitesi’nde araştırmacı olarak yer almıştır. Doktora eğitiminin ardından 2 yıl süreyle Ege Üniversitesi Solunum Araştırmaları Merkezi'nde T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi kapsamında Doktora Sonrası Araştırmacı olarak çalışmıştır. 2019-2022 akademik yıllarında Yaşar Üniversitesi MYO Gıda Teknolojisi Programı’nda ve Tarım Fakültesi'nde yarı zamanlı öğretim elemanı olarak başladığı akademik görevine, Yaşar Üniversitesi Gıda Teknolojisi Programı'nda Gıda İşleme Bölüm Başkanı olarak devam etmektedir. Biyoaktif bileşenlerce zengin bitki/gıda hammaddelerinin ileri yeşil ekstraksiyon teknolojileri kullanılarak değerlendirilmesi ve bağışıklığı destekleyici fonksiyonel ürünlere dönüştürülmesi konularında araştırma çalışmalarına devam etmektedir. Uzmanlık alanları biyoteknoloji, mikroakışkanlar, öncül akışkan teknolojileri, ekstraksiyon teknolojileri, gıda işleme, fonksiyonel gıdalar, biyomimetik mikrosistemler, matematiksel modelleme ve simülasyondur.- Eposta
- Telefon 0232-570 8648