Yaşar Üniversitesi | Akademik Özgeçmiş

Doç.Dr. Seda Genç

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Böl.

Kısa Özgeçmiş

Dr. Seda Genç, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Biyoteknoloji ve Biyomühendislik Bölümü’nde yüksek lisans, Yeditepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Doktora eğitimi sonrasında Reading Üniversitesi (UK), Gıda ve Beslenme Bilimleri Bölümü’nde British Council bursiyeri olarak doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. 2014 yılından itibaren Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi bölümünde çalışmalarına devam etmektedir. Temel araştırma konuları gıda üretim süreçlerinde enerji verimliliği, biyosistem modelleme ve sürdürülebilirliktir.

  • Eposta seda.genc@yasar.edu.tr  
  • Telefon 0232-570 8636  

Öğrenim Bilgisi

Doktora

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/
Tez Adı: Integrated kinetic, genetic, and thermodynamic investigation of brain energy metabolism in neurons and astrocytes (2013)
Tez Danışmanı: MUSTAFA ÖZİLGEN,IŞIL KURNAZ
2007 - 2013

Yüksek Lisans

BİYOTEKNOLOJİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE) / İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BİYOTEKNOLOJİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE)/
Tez Adı: Production and isolation of fungal chitosan by submerged fermentation (2003)
Tez Danışmanı: HAYRİYE ŞEBNEM HARSA
2000 - 2003

Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/
1994 - 1999

Akademik Ünvanlar

DOÇENT

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
2018

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
2017

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
2014

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)

The University of Reading / Gıda ve Beslenme Bilimleri
2014

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
2013

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2010

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ / KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2007

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ / KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
2003

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ / BİYOTEKNOLOJİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE)
2000

Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri

Yüksek Lisans Tezleri
Merih Erbay Realization of a Chaotized Cardiac Pacemaker
Mehmet Ali Dinçer İnsan gastrik ve ince bağırsak sistemi sindiriminin modellenmesi
Buket Avcı Bitkisel ve hayvansal protein kaynaklarının termodinamik analizi: kinoa ve sığır eti örneği
Doktora Tezleri

Yayınlar

7.1 Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI-E & SSCI & AHCI)
Genc Mahmut,GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Exergy analysis of wine production: Red wine production process as a case study Applied Thermal Engineering, 117(), 511-521. (SCI) 2017
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Exergy Analysis of Wine Production: Red Wine Production Process as a Case Study Applied Thermal Engineering, 117(), 511-521. (SCI) 2017
YILDIRIM ÖZCAN NURDAN,GENÇ SEDA Energy and exergy analysis of a milk powder production system Energy Conversion and Management, 149(), 698-705. (SCI) 2017
YILDIRIM ÖZCAN NURDAN,GENÇ SEDA Thermodynamic analysis of a milk pasteurization process assisted by geothermal energy Energy, 90(), 987-996. (SCI) 2015
GENÇ SEDA,HEPBAŞLI ARİF Performance Assessment of a Potato Crisp Frying Process Drying Technology, 33(7), 865-875. (SCI) 2015
GENÇ SEDA,SORGÜVEN ÖNER ESRA,ÖZİLGEN MUSTAFA,KURNAZ IŞIL Unsteady exergy destruction of the neuron under dynamic stressconditions Energy, (59), 422-431. (SCI) 2013
GENÇ SEDA,SORGÜVEN ÖNER ESRA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Exergetic efficiency of ATP production in neuronal glucose metabolism International Journal of Exergy, 13(1), 60-0. (SCI) 2013
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Astrocyte neuron lactate shuttle may boost more ATP supply to the neuron under hypoxic conditions in silico study supported by in vitro expression data BMC Systems Biology, 5(1), 162-0. (SCI) 2011
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Astrosit Nöron Laktat Mekik Modeli Hipoksik DurumdaNörona Daha Fazla Enerji Sağlamaktadır: Hesaplamalı veDeneysel Paralel Çalışma Türk Biyokimya Dergisi, 35(1), 0-0. (SCI) 2010
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA Mediterranean Diet Adherence in Emerging Adults in Izmir British Food Journal, (), 0-0. (SCI) 0
7.2 Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
GENÇ SEDA,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,YENİDÜNYA ALİ FAZIL Fungal chitosan production from molasses PharmaChem, (), 44-47. Chemial Abstract Srvice, Chemistry Citation Index, Biotechnology Citation Index, Derwent Biotechnology Abstract, The British Library Document Supply Center 2004
7.3 Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA Assessment of the KIDMED Index for High School and University Studentsin İzmir International Congress of Agriculture, Environment and Health 2018
AKGÜN BANU,GENÇ SEDA Reduction of Sodium Content in Turkish Traditional Foods: Ezogelin Soup as an Example (Case Study) 4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus 2018
YILDIRIM ÖZCAN NURDAN,GENÇ SEDA Comprehensive Assessment of Energy and Exergy Efficiencies of Cold Storage of Fruits: Grape Cooling As a Case Study 1st Latin American SDEWES Conference on Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems 2018
GENÇ SEDA,İZMİR TOLGA TUGAY,AŞKIN UZEL RUHAN,DEMİRKIRAN GÖKHAN,ŞAHİN SAVAŞ,GÜZELİŞ CÜNEYT Effect of Chaotic Mixing on the Rheological Characterization of Mayonnaise ELECO 2017 10th International Conference on Electrical and Electronics Engineering 2017
GENÇ SEDA,İZMİR Tolga Tugay,AŞKIN UZEL RUHAN,DEMİRKIRAN GÖKHAN,ŞAHİN SAVAŞ,GÜZELİŞ CÜNEYT Effect of Chaotic Mixing on the Rheological Characterization of Mayonnaise 10th International Conference on Electrical and Electronics Engineering (ELECO 2017) 2017
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA Carbon Footprint and Exergy Destruction Footprint in White Wine Production Line 19.World Academy of Science, Engineering and Technology Conference 2017
AŞKIN UZEL RUHAN,Büşra Karaaslan,GENÇ SEDA Meslek Yüksekokulu Eğitiminde Üniversite - Sektör İşbirliği Analizi: Gıda Teknolojisi Alanı Staj Modellemesi Örneği VI. International Vocational Schools Symposium (Umyos 2017) 2017
YILDIRIM ÖZCAN NURDAN,GENÇ SEDA Energy and exergy analysis of a milk powder production system 11th Conference on sustainable development of energy, water and environment systems (Sdewes2016) 2016
GENÇ SEDA,BOZKURT ERAY,YILDIRIM ÖZCAN NURDAN Zero energy olive oil plant by using waste valorisation 12th Rehva World Congress (Clima2016) 2016
Karaaslan Büşra,GENÇ SEDA,AŞKIN UZEL RUHAN Dondurulmuş ürünün tüketici tarafından kontrolünün sağlanması 5th International Vocational School Symposium (UMYOS2016) 2016
AŞKIN UZEL RUHAN,GENÇ SEDA Meslekyüksekokulları uygulamalı bilimler alanında eğitim verimliliği ve istihdam oranının arttırılması Mesleki eğitimde gölge modeli 5th International Vocational School Symposium (UMYOS2016) 2016
Genç Mahmut,GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA The latest innovative approach by the second biggest retailer in the world to overcome the important society challenges in food reducing food waste and healthier living International Food Congress (NAFI 2014) 2014
Ekinci Fatma Yeşim,GENÇ SEDA,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM Measures in prevention of Salmonella in oilseed meals XXII. World Conferences in Oilseed Processing, Fats & Oil Processing, Biofuels & Applications 2011
Genç Mahmut,GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA Carbon Standards in Food Industry International Food Congress (NAFI 2011) 2011
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Modeling neuro glial interactions lactate shuttle hypothesis International Congress on Bioinformatics and Biomics 2011
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Brain Energy Metabolism and Implications for Brain Tumors An In Silico Study 4th International Advanced Research Workshop on In Silico Oncology and Cancer Investigation–The ContraCancrum Workshop 2010
GENÇ SEDA,BAL Esra,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA A preliminary biochemical model for Glucose Lactate Metabolism in Neuron Health Informatics and Bioinformatics Congress (HIBIT08) 2008
GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,YENİDÜNYA ALİ FAZIL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM Fungal Chitosan Production from Molasses 11th European Congress on Biotechnology 2003
7.4 Yazılan Uluslararası Kitaplar ve Kitapta Bölümler
GENÇ SEDA Application of Exergy IntechOpen 2018
Yalçınkaya Bahar Hazal,GENÇ SEDA,ÇATAK JALE,ÖZİLGEN MUSTAFA,YILMAZ BAYRAM Comprehensive Energy Systems Elsevier 2018
Yalçınkaya Bahar Hazal,GENÇ SEDA,ÖZİLGEN MUSTAFA,YILMAZ BAYRAM Comprehensive Energy Systems Elsevier 2018
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL Metabolizma Mühendisliği Birleşik Matbaacılık 2011
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL Metabolizma Mühendisliği Birleşik Matbaacılık 2011
7.5 Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Akgün Banu,GENÇ SEDA,ARICI MUHAMMET Tuz: Gıdalardaki Algısı, Fonksiyonları ve Kullanımının Azaltılmasına Yönelik Stratejiler Akademik Gıda, 16(), 361-370. TR DİZİN 2018
GENÇ SEDA Endüstriyel Pekmez Üretim Sürecinde Enerji Analizi Akademik Gıda, 15(1), 51-59. TR DİZİN 2017
GENÇ SEDA,YILDIRIM ÖZCAN NURDAN Sustainable Dairy Industry by Using Renewable Energy Source Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 13(3), 665-670. TR DİZİN 2017
7.6 Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler
GENÇ SEDA,Akgün Banu Sodyum Miktarı Azaltılmış Ezogelin Çorbasının Reolojik Özellikleri 13.Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi 2018
GENÇ MAHMUT,GENÇ SEDA Zeytinyağı Üretiminin Performans Analizi ve Karbon Emisyonlarının Hesaplanması 13.Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi 2018
KASAPOĞLU KADRİYE NUR,GENÇ SEDA,ÖZÇELİK BERAAT Omega-3 Yağ Asitlerinin Biyoyararlılığının Arttırılmasında Mikro- Ve NanoEnkapsülasyon Uygulamaları Yabited 3. Bitkisel Yağ Kongresi 2017
GENÇ SEDA,YILDIRIM ÖZCAN NURDAN Jeotermal Enerji Destekli Süt Pastörizasyon Sisteminin Termodinamik Optimizasyonu 12.Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK2016) 2016
GENÇ SEDA,YILDIRIM ÖZCAN NURDAN Tarım Gıda Değer Zincirinde Sürdürülebilirlik Sultaniye Üzüm Kurutma Süreçlerinde Ekserji Analizi Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 36.Kongresi, (YAEM2016) 2016
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Astrosit nöron laktat mekik modeli hipoksik durumda nörona daha fazla enerji sağlamaktadır hesaplamalı ve deneysel paralel çalışma 22. Ulusal Biyokimya Kongresi 2010
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Nöron ve Astrositlerdeki Glikoz Laktat metabolizmasının bilgisayar destekli incelemesi IX. Ulusal Sinirbilimleri Kongresi 2010
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Nöron ve Astrositlerdeki beyin enerji metabolizmasının kinetik modellemesi XVI. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi 2009
GENÇ SEDA,KURNAZ IŞIL,ÖZİLGEN MUSTAFA Nörondaki Glikoz Laktoz Metabolizmasi Biyokimyasal Modeli Ön Çalışması 8. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi 2008
GENÇ SEDA,GÖKSUNGUR MEHMET YEKTA,YENİDÜNYA ALİ FAZIL,HARSA HAYRİYE ŞEBNEM Sıvı kültür fermantasyonuyla fungal kitosan üretimi Gıda Kongresi 2005 2005

8. Projeler

Tuzu Azaltılmış Ezogelin Çorbası Üretimi ve Tuz Azaltımının Ürünün Duyusal ve Reolojik Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

3 Boyutlu Gıda Maddeleri Hazırlama Istasyonu ve İmalat Makinası

Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)

Mutfak Tipi Kaotik Karıştırıcı Geliştirilmesi ve Kaotik Karıştırmanın Kek Hamurunun Karakteristik Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Mutfak Tipi Kaotik Karıştırıcı Geliştirilmesi ve Kaotik Karıştırmanın Kek Hamurunun Karakteristik Özellikleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Horizon 2020 Project Science Unites All SCI ALL

Avrupa Birliği

Yerel Mutfağın Yöre Halkı Tarafından Tanınma Durumunun Beslenme Alışkanlıklarındaki Yerinin ve Sağlık Üzerine Etkisinin Araştırılması Urla İlçesi Örneği

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Kemalpaşa da Gıda Teknolojisi Alanında Yenilikçi Uygulamaların Yaygınlaştırılması

Kalkınma Bakanlığı

Nöron ve astrositlerdeki glikoz laktoz metabolizmasının bilgisayar destekli incelemesi

TÜBİTAK PROJESİ

9. İdari Görevler

Bölüm Bşk. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

2018 -

Program Başkanı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

2017 - 2018

10. Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler

Gıda Mühendisleri Odası

1999 -

Ege Sürdürülebilir Çevre ve Koruma Derneği

2015 -

11. Ödüller

Eğitimde Başarı Ödülü

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / TÜRKİYE
2018

Başarılı Araştırmacı Ödülü

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / TÜRKİYE
2015

Doktora Sonrası Araştırma Bursu

BRITISH COUNCIL / İNGİLTERE
2014

12. Son Dört Yılda Verilen Lisans ve Lisansüstü Düzeydeki Dersler

Fermantasyon teknolojisi (2017-2018)

Haftalık Saati : 2

Laboratuvar Tekniği (2017-2018)

Haftalık Saati : 3

Meyve ve Sebze Teknolojisi (2017-2018)

Haftalık Saati : 4

Gıda Mikrobiyolojisi (2017-2018)

Haftalık Saati : 1

Mesleki Uygulamalar III (2017-2018)

Haftalık Saati : 8

Genel Mikrobiyoloji (2017-2018)

Haftalık Saati : 4

Hijyen ve Sanitasyon (2017-2018)

Haftalık Saati : 2

Gıda Kimyası (2017-2018)

Haftalık Saati : 4

Biyomühendislik ve Uygulamaları (2017-2018)

Haftalık Saati : 3

GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (2016-2017)

Haftalık Saati : 2

GENEL MİKROBİYOLOJİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 4

ENSTRÜMENTAL GIDA ANALİZLERİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 3

MESLEKİ UYGULAMALAR IV (2016-2017)

Haftalık Saati : 8

STAJ (2016-2017)

Haftalık Saati : 1

GIDA KİMYASI (2016-2017)

Haftalık Saati : 4

GIDA MEVZUATI (2016-2017)

Haftalık Saati : 2

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 4

LABORATUAR TEKNİĞİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 3

MESLEKİ UYGULAMALAR III (2016-2017)

Haftalık Saati : 8

MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 4

FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 2

Mesleki İngilizce I (2015-2016)

Haftalık Saati : 3

Fermantasyon Teknolojisi (2015-2016)

Haftalık Saati : 2

Gıda Mikrobiyolojisi (2015-2016)

Haftalık Saati : 4

Gıda Teknolojisinde Yeni Gelişmeler (2015-2016)

Haftalık Saati : 2

Laboratuar Tekniği (2015-2016)

Haftalık Saati : 3

Genel Mikrobiyoloji (2015-2016)

Haftalık Saati : 3

Enstrümental Gıda Analizleri (2015-2016)

Haftalık Saati : 2

Mesleki Gelişim Etkinlikleri (2015-2016)

Haftalık Saati : 2

Gıda Kimyası (2015-2016)

Haftalık Saati : 3

Mesleki İngilizce IV (2015-2016)

Haftalık Saati : 3

Gıda Mevzuatı (2015-2016)

Haftalık Saati : 2

İletişim

Üniversite Cad. No: 37-39 Ağaçlı Yol
Bornova / İZMİR