Yaşar Üniversitesi | Akademik Özgeçmiş

Yrd.Doç.Dr Eylem Ezgi Fadıloğlu

Meslek Yüksekokulu / Gıda Teknolojisi Programı

Kısa Özgeçmiş

Yrd. Doç. Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu-Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü´nde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Et Teknolojisi Bilim Dalı´nda Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamlamıştır. Yaşar Holding'e bağlı gıda üretim işletmesinde Toplam Kalite ve Ar&Ge Departmanında yaklaşık 10 yıl çalışmıştır. 2012 yılında Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü´nde tam zamanlı Öğretim Görevlisi Dr. olarak ve Gıda İşleme Bölümü Program Sorumlusu olarak başladığı görevini Mart 2017 tarihine kadar sürdürmüştür. Bu tarihten itibaren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde Yrd. Doç. Dr. olarak görevini sürdürmektedir. Uzmanlık alanları gıda bilimi, et ve et ürünleri teknolojisi, su ürünleri teknolojisi, aquakültür, yenilebilir film ve kaplamalardır.

  • Eposta ezgi.fadiloglu@yasar.edu.tr  
  • Telefon 0232-570 8635  

Öğrenim Bilgisi

Doktora

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/
Tez Adı: Kesim sonrasında farklı sürelerde enjekte edilen marinat çözeltilerinin et kalitesi üzerine etkileri (2009)
Tez Danışmanı: PROF. DR. MELTEM SERDAROĞLU
2010 - 2014

Doktora

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/
Tez Adı: Kesim sonrasında farklı sürelerde enjekte edilen marinat çözeltilerinin et kalitesi üzerine etkileri (2009)
Tez Danışmanı: FATMA MELTEM SERDAROĞLU
2002 - 2009

Yüksek Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/
Tez Adı: Nitrit miktarı, pişirme sıcaklığı ve depolama süresinin hindi etinde pembe renk oluşumu üzerine etkisinin araştırılması (2002)
Tez Danışmanı: FATMA MELTEM SERDAROĞLU
2000 - 2003

Lisans

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ / EGE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
1992 - 1997

Akademik Ünvanlar

YARDIMCI DOÇENT

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ /
2017

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
2012

Yayınlar

7.1 Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SCI & SCI-E & SSCI & AHCI)
SERDAROĞLU Meltem, DENİZ Eylem Ezgi Effect of Nitrite Levels Endpoint Temperature and Storage on Pink Color Develpoment in Turkey Rolls European Food Research and Technology, 6(217), 471-474. (SCI) 2003
7.2 Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
SERDAROĞLU Meltem, DENİZ Eylem Ezgi Chemical Composition and Quality Characteristics of Emulsion Type Turkey Rolls Formulated with Dairy Ingredients Journal of Food Technology, 2(2), 109-113. Endekste taranmıyor 2004
7.3 Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler
FADILOĞLU EYLEM EZGİ,SERDAROĞLU FATMA MELTEM The Effects Of Pre And Post Rıgor Marınade Injectıon On Some Qualıty Parameters Of Longıssımus Dorsı Muscles 59 th International Congress of Meat Science and Technology 2013
7.5 Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
SERDAROĞLU Meltem, DENİZ Eylem Ezgi Sıvı Yumurtaların Dondurulması ve Dondurma Nedeniyle Oluşan Kalite Problemleri E.Ü. Ziraat Fakültesi, Hayvansal Üretim Dergisi, 43(1), 55-63. Endekste taranmıyor 2002
SERDAROĞLU Meltem, DENİZ Eylem Ezgi Balıklarda ve Bazı Su Ürünlerinde Trimetilamin TMA ve Dimetilamin DMA Oluşumunu Etkileyen Koşullar E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, 18(3), 575-581. Endekste taranmıyor 2001
7.6 Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında Basılan Bildiriler
SERDAROĞLU FATMA MELTEM,FADILOĞLU EYLEM EZGİ Su Ürünlerinde Bozulma İndeksi Olarak TMA ve DMA Oluşumunu Etkileyen Koşullar Su Ürünleri Sempozyumu 2000

8. Projeler

Adaçayı ve Defne İlave Edilerek Hazırlanan Peyniraltı Suyu Proteininden Üretilmiş Yenilebilir Filmlerin Taze Sosislerde Raf Ömrü ve Oksidatif Stabilite Üzerine Etkilerinin Araştırılması

TÜBİTAK PROJESİ

Kültürü Yapılan Çipura ve Levrek Balıklarının Probiyotiklerle Kaplanmasının Raf Ömrüne Etkisinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi

Proje Fuarı 14

Özel Kuruluşlar

HAREKETİ SEVELİM SAĞLIKLI BESLENELİM

Özel Kuruluşlar

FARKLILIK FARKINDALIK GIDA VE AMBALAJ ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Özel Kuruluşlar

EĞLENEREK HAREKET EDELİM, SAĞLIKLI BESLENELİM

DİĞER

9. İdari Görevler

Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

2012 - 2014

Program Başkanı YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

2012 -

10. Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler

Hiçbir kuruma üyeliğim bulunmamaktadır.

2014 - 2014

12. Son İki Yılda Verilen Lisans ve Lisansüstü Düzeydeki Dersler

ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 4

SÜT TEKNOLOJİSİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 4

ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 2

FONKSİYONEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (2016-2017)

Haftalık Saati : 2

MESLEKİ UYGULAMALAR-I (2016-2017)

Haftalık Saati : 4

İletişim

Üniversite Cad. No: 37-39 Ağaçlı Yol
Bornova / İZMİR